Czekoladowo-kokosowe ciasteczka Składniki: 120g masła 120g cukru 1 żółtko 100g mąki 4 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka płatków kukurydzianych 1 szklanka wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Ucieramy razem masło i cukier przez ok. 3 minuty. Dodajemy żółtko i mieszamy. Przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia.Mieszamy, aż powstanie wilgotna kruszonka. Dodajemy płatki i wiórki i mieszamy ręką. Na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia, formujemy lekko spłaszczone kulki. Do piekarnika nagrzanego do 170stopni Celcjusza, wkładamy ciasteczka i pieczemy przez ok. 15-17 minut. Ciastka po wyjęciu z piekarnika, należy odczekać ok. 10 minut, wtedy ciastka stężeją i się nie rozpadają.