Sernik podany w pucharkach 0,5kg sera na sernik 300ml kremówki 3 łyżeczki żelatyny 3 rodzaje kolorowych galaretek 3 łyżki cukru pudru dowolne kruche ciastka Każdą galaretkę przygotuj osobno w miseczce z 350ml gorącej wody. Pozostaw do całkowitego stężenia i schłodzenia. Każda galaretkę kroimy w kostkę. Sernik ucieramy z cukrem pudrem, następnie ubij kremówkę i dodaj do masy serowej. Żelatynę zalej 6 łyżkami wody i pozostaw do napęcznienia. Następnie podgrzej żelatynę w mikrofali (10 sekund) lub kąpieli wodnej i dodaj do masy serowej szybko mieszając aby nam żelatyna się nie ścięła. Do masy dodaj nasze kolorowe kosteczki galaretki i delikatnie mieszaj łyżką tak aby nie uszkodzić galaretek. Na dno każdego pucharka pokrusz dowolne 2 ciasteczka. Na ciasteczka wyłóż masę serową z galaretkami. Odstaw do stężenia na minimum 4 godziny. Przed podaniem dowolnie udekoruj.