Koszyczki z owocami 25 dag mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 galaretka malinowa biszkopty kocie języczki biszkopty okrągłe maliny jagody mogą byc inne owoce sezonowe Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody. Wystudzić. Odstawić w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Mascarpone zmiksować ze śmietaną na puszystą masę, dodać tężejącą galaretkę. Do kubeczka o średnicy odrobinę większej od średnicy okrągłego biszkopta wrzucić ciasteczko wierzchem do góry. Na boki ułożyć po 5 biszkopcików - kocich języczków. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego. Wyciskać ją do środka na około 3/4 wysokości biszkoptów. Schłodzić w lodówce ok 5min. Po schłodzeniu wyciągnąć ostrożnie koszyczki, przechylając kubeczki. Ozdobnie związać koszyczki wstążką. Na wierzch wyłożyć maliny i i jagody.