Rafaello Składniki wiórki kokosowe 200 g. mleko skondensowane niesłodzone 1 szkl. suchary 4 szt. miód 1 łyżeczka olej kokosowy 4 łyżki biała czekolada ok. 200 g. migdały blanszowane 100 g. W malakserze umieszczamy suchary. Miksujemy na pył. Dodajemy wiórki, mleko skondensowane, migdały, miód, roztopiony i lekko ostudzony olej kokosowy. Miksujemy. Z gotowej masy formujemy niewielkie kuleczki, najlepiej zwilżonymi dłońmi. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej ( połamaną czekoladę umieszczamy w szklanej miseczce, którą umieszczamy na garnuszku z wodą i gotujemy/ woda nie powinna dotykać dna miseczki, mieszamy tylko sylikonową szpatułką lub drewnianą łyżką ). Gotowe kuleczki zanurzamy w czekoladzie np. nabijając je na wykałaczkę. Następnie umieszczamy je na tacy z papier do pieczenia i wsadzamy do lodówki.