10 dag suszonych moreli 5 dag suszonej żurawiny 5 dag orzechów laskowych 5 dag rodzynek 5 dag wiórków kokosowych 5 dag pestek słonecznika 5 dag płatków migdałowych 15 dag płatków owsianych 8 dag miodu 8 dag masła roślinnego 1 jajko szczypta mielonego cynamonu szczypta mielonego ziela ang szczypta soli Pestki słonecznika i płatki owsiane uprażyć na suchej patelni.Rodzynki,morele,żurawinę zalać wrzątkiem.Odcedzić.Morele,rodzynki,żurawinę,orzechy drobno posiekać.Masło i miód roztopić,dodać jajko.Ubić na puszystą masę.Dodać posiekane bakalie.Doprawić cynamonem,solą,zielem angielskim.Dokładnie wymieszać.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Kłaść łyżkę masy.Możemy ciasteczka upiec w foremkach na babeczki.Kładziemy nie więcej niż łyżkę masy.Pieczemy w temp 180 stopni 20-25 min.Uważać bo się szybko przepalają.Najzdrowsze ciasteczka dla wszystkich.