Deser Renifery 1 budyń czekoladowy 0,75 l mleka,3 łyżki cukru,200 g ciastek korzennych pierników,125 g serka mascarpone,1 łyżka miodu,1 łyżeczka przyprawy do piernika,50 ml mleka,1 łyżka oleju kokosowego,3 jajka,3 łyżki cukru kryształu,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ,1/2 szkl mąki,2 łyżki kakao,posypka ,lentilki ubijamy białka z cukrem,odajemy żółtka pod koniec ubijania mąkę z proszkiem i kakao. Pieczemy ok 30 min w 180 st. Studzimy i kruszymy drobno. Mielimy ciastka korzenne. Odkładamy 80 g a resztę mieszamy z mascarpone. Podgrzewamy mleko z miodem oraz olejem kokosowym. Dodajemy przyprawę do piernika. Studzimy i wlewamy do mascarpone z piernikami. Ucieramy na gładki krem.Budyń ugotować Czekoladę, rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przekładamy do worka dekoratorskiego i rysujemy na papierze do pieczenia rogi naszych jelonków.schłodzić Na dno pucharków wykładamy po łyżce odłożonych zmielonych pierniczków. Wykładamy ok 2 łyżki budyniu, posypujemy biszkoptem , kolejno 2 łyżki budyniu oraz biszkopt. Oprószamy resztą pierników. Wyciskamy na wierzch krem piernikowy za pomocą worka dekoratorskiego i tylki gwiazdki. Wbijamy rogi, dekorujemy posypką. Na czekoladzie przyklejamy noski i rysujemy oczka.