Deser marchewkowa grządka Składniki 1 budyń czekoladowy 2 łyżki cukru 1/2 l mleka 1 czekolada gorzka 1 czekolada mleczna 0,5 l śmietany 30 % 1 op ciastek oreo 8 truskawek 1 biała czekolada barwnik spożywczy pomarańczowy Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu. Jeszcze gorący rozlewamy do małych pojemniczków na deserki. Odstawiamy do wystudzenia i stężenia. Łamiemy czekolady na kawałki, zalewamy śmietanką i zagotowujemy. Odstawiamy do schłodzenia. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce, ale gdy nie mamy na to czasu wkładamy po wystudzeniu do zamrażarki na 20 min. Ubijamy czekoladową śmietankę. Wykładamy porcjami na budyń. Posypujemy pokruszonymi ciasteczkami oreo, które udają ziemię. Truskawki myjemy, osuszamy. Roztapiamy w kąpieli wodnej białą czekoladę z dodatkiem pomarańczowego barwnika. Zanurzamy w niej truskawki, odkładamy do zastygnięcia na kratkę. Dekorujemy pozostałą czekoladą, robiąc na truskawkach paseczki ( przekładamy czekoladę do worka cukierniczego, odcinamy końcówkę i szybkim ruchem polewamy truskawki). Układamy truskawki na ciastkach oreo. Smacznego!