KROKODYL- KANAPKA XXL 5 porcji czas przygotowania 50 min 1 bagietka 50 g migdałów 40 dag szpinaki- świeży 1 upieczona czerwona papryka 5 jajek ugotowanych na twardo 1 czarna oliwka 4 kiełbaski tofu 2 karczochy 8 korniszony sól morska pieprz 3 łyżeczki majonezu pęczek rzeżuchy słone paluszki Szpinak,serca karczocha ugotować w wodzie z dodatkiem soli i pieprzu.Bagietkę przeciąć do 1/3 długości,żeby powstał pysk.Z drugiego końca podobnie.Środek bagietki ma być nieprzecięty.Wyjąć miąższ z tylnej części bagietki.Z jajka odkroić dwa krążki na oczy,pozostałe zmiksować z rzeżuchą,majonezem.Taką masą ,karczochami napełnić ogon krokodyla.Aby pysk krokodyla się nie zamykał,podeprzeć paluszkami.Zęby zrobić z migdałów,język z upieczonej papryki.Całą bagietkę obłożyć ugotowanym szpinakiem.Grzbiet ozdobić korniszonem,oczy z jajek i czarnej oliwki.Z kiełbasy łapy,z korniszonów pazury.Wystarczy na śniadanie dla 5 osobowej rodziny