Mini pizze z tuńczykiem i ananasem 4 porcje przygotowanie ok 40 min łatwe 25 dag mąki 5 łyżek oliwy 1/2 łyżeczki sili 7 g suszonych drożdży 1/4 l widy Nadzienie; 3 plastry ananasa z puszki 4 dymki 4 suszone pomidory 1 papryczka chili puszka tuńczyka w zalewie 8 łyżek gotowego sosu curry 10 dag żółtego startego sera wiórki kokosowe Ciasto -mąkę wymieszą z drożdżami,solą.Doda oliwę ,letnią wodę.Zagnieść ciasto.Przykryć ,odstawić na 30 min. Ananas pokroić na 3 części,Dymki pokroić na kawałki,pomidory pokroić w paski.Papryczkę oczyścić,pokroić w plasterki.Tuńczyka osaczyć z zalewy. Ciasto podzielić na 4 części.Każdą rozwałkować.Ułożyć na blaszce.Posmarować pasta curry.Rozłożyć pomidory,ananasa,tuńczyka.Posypać chili,startym serem.Piec 15-20 min w 200 stopni.Na 2 minuty przed końcem pieczenia posypać wiórkami kokosowymi.Podajemy gorące.Bardzo ciekawy smak.